Teknik / Prylar
Publicerat: 2013-02-22

Spaning

Google Glass

Google Glass

Google lanserar nu Google Glass, ett par glasögon som du kan använda för att ringa videosamtal, söka på internet, ta kort och filma. Användning av glasögonen kommer också att medföra att dina vänner i realtid kan se vad du ser, samt att du kan ha en karta i ögonvrån, t.ex. när du kör bil.
Intresset för produkten har varit stort bland teknikentusiaster, men har också fått kritik för sitt utseende. Claire Cain Miller (skribent på New York Times) konstaterar att ” även om de som använder de nya glasögonen får se världen på ett helt nytt sätt, så blir utsikten för dem som tittar på personer som har glasögonen på sig ännu märkligare.” Google har därför nu inlett ett samarbete med företaget Warby Parker, som gör just trendiga glasögon, och man resonerar kring hur ny teknik som går att ha på sig (klockor, glasögon etc.) ställs inför utmaningen att vara just trendriktiga.
Glasögonen kommer att kosta ca 10 000 kr. Du som konsument får i dagsläget dock inte köpa ett par av Googles glasögon hur som helst, utan måste lämna in en särskild ansökan där du motiverar varför just du ska få köpa ett exemplar.
Läs gärna mer på: http://www.svd.se/naringsliv/digitalt/sa-ser-googles-nya-glasogon-ut_7935482.svd