Hälsa / Träning
Publicerat: 2020-06-30

Spaning

Par mår bra av att träna ihop

Par mår bra av att träna ihop

Den nya Garmin Hälsorapporten 2020 som kartlägger svenska folkets träningsvanor visar att var sjätte ung kvinna tränar för att hantera stress och var tredje svensk tränar för att förbättra sin sömn. Det är tredje året i rad som svenska folkets träningsvanor och syn på hälsa och träning kartläggs. I år med lite extra fokus på stress och sömn. Här några av de viktigaste resultaten ur Garmin Hälsorapporten, som är baserad på en Sifo-undersökning med 1267 personer och analys av Garmin:
Svensken tycker om att träna – fler än 7 av 10 svenskar tränar regelbundet. Men när det kommer till träningsformer skiljer sig män och kvinnor åt en del. Kvinnor väljer oftare powerwalks, yoga och gruppträning. För män är det löpning, styrketräning och golf som är typiskt.
Många par tycks däremot må bra av att träna ihop – fler än var fjärde svensk (27 procent) tränar med sin partner enligt undersökningen – 45 procent anser att det är motiverande att träna med sin partner och 39 procent tränar med sin partner för att kombinera träning med umgänge, samt även att 18 procent tycker att det påverkar relationen positivt.
Vi vill fortsätta att träna och vara aktiva upp i åren - så många som 74 procent svarade ja på frågan om de avser att fortsätta träna efter 80 år fyllda, en ökning med hela sex procent från föregående år.
Många svenskar (32 procent) tränar för att hantera stress, vanligast är det bland kvinnor. 4 av 10 av kvinnorna (38 procent) uppger att så är fallet, vilket är betydligt fler än jämfört med männen (26 procent). Bland de yngsta kvinnorna är det så många som 6 av 10 som använder träning för att motverka stress.
 
Källa: https://www.mynewsdesk.com/se/garmin-sweden-ab/documents/garmin-haelsorapporten-2020-97012
 
Bild: Press Garmin