Personlig assistent i nästa generations BMW

Personlig assistent i nästa generations BMW

BMW presenterar nu nästa steg i utvecklingen av sitt digitala ekosystem med sin egen personliga röststyrda assistent (Intelligent Personal Assistant). Föraren kan själv namnge och bygga en personlig relation med assistenten som ständigt blir bättre genom artificiell intelligens.

BMW har med sin version av personlig assistent velat göra upplevelsen mer personlig. Assistenten känner till allt om bilen och dess funktioner, kan kontrollera en uppsjö av funktioner i bilen och lära föraren saker den behöver veta för att få ut mer av bilen och förarupplevelsen. Till skillnad från många liknande röststyrda assistenter som finns i dag kan föraren ge denna ett eget namn som den svarar till.

BMW har tagit hjälp av Microsofts tekniska expertis i utvecklingen av AI:n och anslutningen till BMW:s molntjänst som bygger på Microsoft Azure. Assistenten som har en kvinnlig röst kan antingen startas med ett ”Hey BMW” eller så väljer man ett eget, personligt väckningskommando.

BMW har tidigare annonserat att Amazon Alexa kommer att vara tillgänglig som en fullt integrerad funktion i BMW- och MINI-bilar, och till skillnad från andra biltillverkare kommer Alexa kunna ge visuell feedback på instrumentbrädans display. BMW Intelligent Personal Assistant kommer framöver att kunna koppla upp sig mot Alexa eller andra röststyrda assistenter.

BMW Intelligent Personal Assistant blir tillgänglig i sin grundversion med röstkontroll på 23 språk och marknader från mars 2019. Sverige är inte bland dessa marknader i det inledande skedet. Genom att växla till engelska kommer dock vissa funktioner även ha stöd lokalt.

Läs mer: https://www.press.bmwgroup.com/global/article/detail/T0284429EN/%E2%80%9Chey-bmw-now-we%E2%80%99re-talking-bmws-are-about-to-get-a-personality-with-the-company%E2%80%99s-intelligent-personal-assistant