Kultur / Fritid Media
Publicerat: 2024-01-10

Spaning

Populärt med streamad opera

Populärt med streamad opera

På två veckor har filmversionen av Il Giustino nått nära 28 000 tittare över hela världen på plattformen OperaVision. Det motsvarar ungefär 60 fullsatta salonger på Drottningholms Slottsteater.

Filmen följer handlingen på scenen men visar även orkestern och teknikernas arbete liksom glimtar av teatern bakom kulisserna, något som tittarna reagerat mycket positivt på. Vid inspelningen gjorde också ett par bonusinslag där sångare, musiker, scenmästaren och dirigent/regissör George Petrou berättar om sitt arbete med verket och om den unika miljön.

OperaVision är en plattform för streamade operaföreställningar med stöd av EU:s Kreativa Europaprogram. Att titta är gratis och utan registrering. Av tittarna finns hälften i Europa och hälften i övriga världen. Il Giustino kommer att visas t o m 26 juni (sex månader).

Under 2023 streamades Agrippina från Drottningholms Slottsteater på OperaVision och nådde en publik på drygt 180 000 personer över hela världen.

 

Källa: https://www.mynewsdesk.com/se/drottningholms-slottsteater/news/motsvarande-60-fulla-salonger-paa-tvaa-veckor-streaming-av-il-giustino-fraan-drottningholms-slottsteater-477616

 

Bild: Drottningholms Slottsteater/Markus Gårder