Robot som hanterar fönster-putsningen

Robot som hanterar fönsterputsningen

Den tyska tillverkaren ECOVACS ROBOTICS, som är specialist inom robotar för hushåll, har lanserat den senaste produkten i WINBOT-serien. Produkten, med namnet WINBOT X, är en trådlös rengöringsrobot som tar över fönsterputsningen. Den är trådlös och batteridriven, vilket resulterar i rena vyer även för stora fönster och är helt oberoende av närmaste eluttag.

WINBOT X putsar glasytor som är svårtillgängliga tack vare ett laddningsbart batteri. Roboten är fastsatt med en flexibel säkerhetslina som fästs på glaset med en sugkopp och kommunicerar med WINBOT via Bluetooth. Således kan systemet omedelbart reagera och förhindra att enheten faller ner. När WINBOT X startar, mäter den först ytan som ska putsas och väljer lämplig rengöringsrutt. Roboten lämnar fönstersektioner upp till fyra gånger fyra meter utan ränder.

ECOVACS ROBOTICS mottog CES Innovation Award 2018 i kategorin Home Appliances för WINBOT Xs revolutionerande teknologi. WINBOT X förväntas vara tillgänglig på den svenska marknaden i juni 2018.

Läs mer: https://www.ecovacs.com/se/winbot-window-cleaning-robot