Hälsa / Träning Hem / Boende Teknik / Prylar
Publicerat: 2014-05-26

Spaning

Skylock - uppkopplat lås

Skylock - uppkopplat lås

Skylock ser (nästan) ut som ett vanligt bygellås, men det är det inte. Låset är fullproppat med funktioner och skyddar dig och din cykel på fler sätt än ett vanligt standardlås.
Precis som på vissa bilar kan du med Skylock låsa upp låset utan en nyckel. Antingen kan du låsa upp det via den tillhörande appen eller så kan du ställa in det så att det låses upp automatiskt om du befinner dig nära låset. Om din telefon dör kan du fortfarande låsa upp låset med en kombination på låsets panel.
När du har låst din cykel med Skylock så kan du koppla upp låset via Wi-Fi, och den inbyggda accelerometern skickar en pushnotis till din telefon om någon mixtrar med ditt lås. Accelerometern känner dessutom av om du cyklar omkull och skickar du en fråga om du är okej till din telefon. Om du inte svarar på det meddelandet så larmar Skylock larmcentralen.
Via Skylock-appen kan du enkelt dela tillgången till din cykel till registrerade användare, på så sätt kan du hyra ut din cykel och samtidigt spåra var låset befinner sig.
Låset är utrustat med en liten solcellspanel som automatiskt laddar det inbyggda batteriet. Enligt Skylock så ska en timmes solljus räcka för att batteriet ska få kraft för en veckas användning. När låset är fulladdat klarar det sig i trettio dagar i totalt mörker, och i nödfall finns det även en mini-USB som också fungerar för laddning.
https://skylock.cc