Hälsa / Träning
Publicerat: 2021-01-08

Spaning

Så tränar vi 2021 enligt Friskis&Svettis

Så tränar vi 2021 enligt Friskis&Svettis

Ute har blivit inne och hemmakontoret det nya gymmet. Några av de nya vanor som vi ser lever kvar även under året som kommer. Det här är Friskis 9 träningstrender 2021:

  1. Skogen är inne - Mycket illa kan och vill man säga om pandemin, men den fick oss att komma ut i naturen. Många vandrar, vinterbadar och ses i skogen tillsammans med vänner. Utevistelsen kopplas till nästan en existentiell upplevelse.
  2. Passen har flyttat ut - Inte bara skogens lockelser har tagit oss ut i friska luften. Friskis började med utepass redan i våras för att tillgängliggöra träning i en tuff tid. Att kunna erbjuda träning på fler nya platser är en utveckling vi tror starkt på.
  3. Hemma är det nya gymmet - Det är verkligen träning där du är. Under det senaste året har många tvingats till att testa och upptäckt att man gillar det. Det är många gästrum och förråd som har blivit gym i år.
  4. Passet i fickan - En utveckling som har möjliggjort hemmaträningen är det ökade utbudet av digital och streamad träning som fortsätter att växa och utvecklas i snabb takt.
  5. Gör plats för återhämtningen - Yogapassen är några av de mest populära passen inom den digitala träningen. I de tider som råder kan det vara ett sätt att landa in och hitta ett lugn i allt som händer. Andra hittar återhämtning och ny energi i mer dynamiska yogapass.
  6. Tonåringarnas fritidsgård - Redan förra årets spaning pekade på att fler yngre blev medlemmar på anläggningarna och det här är en växande trend. Friskis jobbar mycket med olika projekt riktade till ungdomar.
  7. Styrka växer starkt - De fria vikterna och funktionella ytorna på gymmen har vuxit starkt de senaste åren och det finns inget som pekar mot att det skulle sluta växa. Styrketräning har blivit otroligt stort bland ungdomar.
  8. Byt måste mot lust - Träning har för många gjort en helomvändning från att vara något som ”måste bli gjort” till att bli lekfullt och roligt. Aktiviteter som padel och mountainbike växer så det knakar och har gett träningen nya värden. Det är ett sätt att umgås och något man verkligen njuter av.
  9. Vi sneglar på idrottarna - Kommer ni ihåg för några år sedan när varenda kändis spottade ur sig en träningsbok tillsammans med sin PT? Så ser det inte ut idag. Idag är det idrottare som fungerar som en inspirationskälla för träningsbranschen.

 
Källa: https://www.friskissvettis.se/Nyheter/trendspaning-2021
 
Bild: Press Friskis & Svettis