Resa Shopping
Publicerat: 2018-09-19

Spaning

Shoppa från Amazon i din Audi

Shoppa från Amazon i din Audi

Biltillverkaren Audi kommer att integrerar röstassistenten från Amazon i sina bilar. Med Alexa ombord kan kunderna få tillgång till samma funktioner och tjänster som de kan i sina hem eller genom andra enheter med Alexa. Man kommer att kunna uppdatera sig om nyheter, väder och sportresultat, beställa varor och lägga till saker på att-göra-lista, streama musik och lyssna på ljudböcker via Audible, Amazon Music och TuneIn. Med ett uppkopplat hem kan man låsa dörrar, släcka lampor och stänga garaget direkt från bilen.
Audi har integrerat Amazons röstassistent sömlöst med MMI-systemet i Audi e-tron. Föraren behöver inte ens en app på mobilen för att använda den, inte heller behövs parkoppling mellan bil och mobil. Allt som behövs är att koppla bilen till sitt Amazon-konto. Röstassistenten kan då aktiveras via bilens röststyrningssystem. Efter nyckelordet “Alexa” etableras en förbindelse genom LTE modulen i MMI-systemet via en Audi back-end och skickar frågorna till Amazons servers. Innehållet och informationen spelas upp genom bilens ljudsystem.
Efter lanseringen av Audi e-tron kommer märket att integrera Alexa i fler modeller i Nordamerika och de flesta europeiska länderna.
 
Läs mer: www.e-tron.audi