Media Teknik / Prylar
Publicerat: 2022-11-29

Spaning

Sony lanserar mobila rörelsesensorer

Sony lanserar mobila rörelsesensorer

Sony har tagit fram ett mobilt motion capture-kit, Mocopi. Det låter vem som helst skapa sina egna VR-avatarer för användning i appar som VRChat. Satsen, som kommer att finnas tillgänglig för cirka 360 dollar, använder sex bärbara sensorer som kommer att kunna fånga data både utomhus och inomhus.

Mocopi använder sex små och lätta rörelsesensorer för huvudet, höften, båda handlederna och båda anklarna som kan fästas med kardborreband. Dessa fångar rörelseindata i realtid och data skickas sedan till en dedikerad mobilapp där Sonys egenutvecklade algoritm gör allt det hårda arbetet. Tanken är att vem som helst ska kunna skapa grundläggande motion capture utan att vara begränsad till en dedikerad studio och programvara.

Data kan användas för att få avatarer att röra sig i realtid med kompatibla tjänster som VRChat. Ett ytterligare dev-kit kommer att släppas den 15 december som sedan gör det möjligt för dessa data att även användas med Metaverse-tjänster och annan 3D-utvecklingsprogramvara som Unity och MotionBuilder. Alternativt kan avatarrörelsevideor skapas i appen för att exporteras som mp4-filer. Mocopi kommer att släppas i Japan i slutet av januari 2023 men endast genom dedikerade Sony Stores.

 

Källa: https://www.playstationlifestyle.net/2022/11/29/sony-mocopi-motion-capture-kit-vr-avatars/

 

Bild: Screen shot