Hälsa / Träning Mat / Dryck
Publicerat: 2025-05-14

Spaning

Stor minskning av tillsatt sockret i läsk

Stor minskning av tillsatt sockret i läsk

Mängden tillsatt socker i läsk har minskat med i genomsnitt 36 procent per liter. Det visar statistik från Sveriges Bryggerier. Målet för de svenska läskproducenterna var att minska sockermängden med 15% över femårsperioden 2019-2024 (det europeiska målet var 10%) i ett branschgemensamt initiativ. Resultatet blev en minskning av socker i läsk i Sverige på totalt 28 procent, vilket innebär en minskning med i genomsnitt 36 procent per liter. I Sverige har bryggeribranschen satsat på ett ökat utbud av både nya och befintliga sockerfria produkter, med resultatet att sockerfri läsk idag utgör 59 procent av försäljningen.

 

Källa: https://www.mynewsdesk.com/se/sverigesbryggerier/pressreleases/stor-minskning-av-det-tillsatta-sockret-i-laesksortimentet-efter-branschinitiativ-3385838

 

Bild: Sveriges Bryggerier