Hem / Boende
Publicerat: 2017-10-18

Spaning

Stort intresse för det uppkopplade hemmet

Stort intresse för det uppkopplade hemmet

Det uppkopplade hemmet verkar snart vara här. MediaMarkt har frågat sin Teknikpanelen om deras attityder gentemot uppkopplade produkter inom kategorin ”Smarta Hemmet”. Undersökningen har besvarats av 2 017 medlemmar i MediaMarkts kundklubb och visar bland annat att tre av fyra svarande ställer sig positiva till uppkopplade produkter för hemmet. Främsta anledningen till att man är positiv är för att det anses spännande med alla nya digitala produkter och lösningar som kommer ut på marknaden.
En av tre personer i undersökningen uppger att de äger mer än 10 uppkopplade teknikprylar. Flest personer har ett uppkopplat ljudsystem (31%). Ungefär var fjärde person äger också ett larmsystem som går att koppla upp sig till via mobilen eller datorn. När det kommer till vitvaror är det endast två procent som har en uppkopplad kyl eller frys. Tre procent har en uppkopplad diskmaskin och ungefär lika få, fyra procent, äger en smart tvättmaskin.
När det kommer till vilka produkter inom smarta hemmet som de svarande planerar att köpa inom de närmsta 1-2 åren så toppar uppkopplat system för belysning listan. Det planerar hela 37 procent att inhandla framöver. Var tredje person har också ett smart ljudsystem på inköpslistan och 24 procent planerar att inhandla ett uppkopplat larm- eller övervakningssystem till sitt hem. Närmare var tredje uppger dock att de inte planerar att köpa någon Smarta Hemmet-produkt alls under de kommande 2 åren.
Läs mer här: http://www.mynewsdesk.com/se/media_markt/pressreleases/smarta-hemmet-produkterna-som-teknikaelskarna-helst-vill-ha