Resa
Publicerat: 2019-07-25

Spaning

Stort intresse för begagnade elbilar

Stort intresse för begagnade elbilar

Ungefär 3 procent av Sveriges bilägare har i dag en elbil, men intresset är stort – något som syns i en undersökning som Blocket Fordon har gjort i samarbete med opinions- och marknadsundersökningsföretaget YouGov.
Totalt visar undersökningen att 43 procent kan tänka sig att skaffa en elbil vid nästa bilköp. I Stockholm är siffran hela 55 procent. Att få tag i ett eldrivet fordon på andrahandsmarknaden är också enklare i dag. Tidigare i år rapporterade Blocket att utbudet av elbilar ökat med 167 procent under första kvartalet jämfört samma period föregående år.
Även utbudet på eldrivna cyklar har ökat. Svenska bilägare fick frågan om de skulle kunna tänka sig att ersätta sin bil med en elcykel och hela 31 procent svarade att de delvis eller helt och hållet skulle kunna tänka sig ett sådant byte. Nära varannan respondent i åldern 19-29 år svarade att de till någon grad skulle kunna tänka sig att ersätta bilen med en eldriven cykel.
 
Källa: http://www.mynewsdesk.com/se/blocket/pressreleases/fyra-av-tio-svenskar-kan-taenka-sig-en-elbil-som-naesta-bil-2894934
Bild: Blocket