Mat / Dryck
Publicerat: 2023-12-04

Spaning

Tele2 utvecklar uppkopplad chokladask

Tele2 utvecklar uppkopplad chokladask

Nästan varannan svensk är irriterad på att julen tjuvstartas, och en tiondel har varit tvungen att göra sista minuten-inköp på grund av att julgodiset ätits upp för tidigt. Det visar en ny undersökning av Tele2 utförd av Kantar Sifo*. 4 av 10 erkänner att de smygätit av julchokladasken före julafton, och pralintjuven är troligast en kvinna – 47 procent jämfört med 40 procent av männen.

För att bidra till att minska julstressen har Tele2 utvecklat Chocolate Bytes, en uppkopplad chokladask som upptäcker pralintjuven innan godiset är slut. Chokladasken har en sensor som känner av om locket öppnas och pingar din mobil. Man kan befinnas i ett annat rum eller på jobbet och ändå ha koll på om asken öppnas. Asken är trådlös med laddningsfunktion.

- Vi vill alltid utforska hur vi kan använda tekniken i både större och mindre sammanhang. Vi blir alltmer uppkopplade och digitaliseringen påverkar vår vardag och även våra traditioner. Just den uppkopplade chokladasken är ett lekfullt experiment med glimten i ögat, men den kanske också kan väcka tankar om framtidens jultraditioner, säger Karin Nygren, affärsansvarig för privatmarknaden på Tele2.

Tele2 genomför just nu den största nätmoderniseringen någonsin och i slutet av 2023 kommer majoriteten av svenskarna ha tillgång till 5G, vilket innebär högre hastigheter och snabbare svarstider, och möjliggör uppkoppling och sammankoppling av saker på en helt ny nivå än tidigare.

- Vi ser att konsumtionen av data kraftigt ökar och då behöver vi telekomoperatörer möta upp för att säkra en bra kundupplevelse. Genom investeringarna vi gör, både i 5G och i fasta bredbandsnät, så ökar vi kapaciteten till det. Hushållen har även allt fler uppkopplade prylar i hemmen, för att styra larm, belysning, dammsugare och annat. Nu finns även en uppkopplad chokladask. I realtid får du koll på om julgodiset är på väg att ta slut innan släkten knackar på dörren, säger Karin Nygren, Tele2.

Källa: https://www.tele2.se/nyheter/chocolate-bytes

Bild: Tele2