Telefonen som nyckel hos BMW

Telefonen som nyckel hos BMW

BMW Digital Key är namnet på BMW:s digitala bilnyckel, som därmed ersätter den fysiska bilnyckeln. Låsa eller låsa upp bilen samt starta bilmotorn gör föraren i stället med sin smartphone, förutsatt att den digitala nyckeln har laddats upp och anslutits via BMW Connected App.

Den digitala bilnyckeln använder sig av NFC-teknik för att kommunicera mellan smartphone och bilen. Föraren 1) håller telefonen nära en läsare i dörrhandtaget på förarsidan för att låsa bilen och 2) placerar telefonen i mittkonsolen inuti bilen för att starta bilmotorn.

Vilka är då fördelarna med Digital Key? Utöver det uppenbara: att slippa ha med sig en bilnyckel i jackfickan och i stället kunna använda telefonen så finns ett par andra fördelar enligt BMW med en digital nyckel:

  • En nyckel till flera bilar. Den som nyttjar mer än en bil kan därmed ha tillgång till flera digitala nycklar på samma ställe: I sin smartphone.
  • En nyckel till flera personer. Det är enkelt och smidigt att föra över digitala nycklar till familjemedlemmar eller vänner via appen. Hela familjen kan därmed alltid ha tillgång till sin bilnyckel – utan att behöva bekymra sig om var den fysiska nyckeln är. Bilens ägare kan naturligtvis när som helst dra tillbaka övrigas tillgång till digitala nycklar.

 

Läs mer: https://www.bmw.se/sv/avdelning/tj%C3%A4nster/digitala-tj%C3%A4nster/bmw-connected-drive.html