Hälsa / Träning Media
Publicerat: 2013-12-17

Spaning

Undvik att bli sjuk med ny app

Undvik att bli sjuk med ny app

SickWeather är ett nätverk som kartlägger hälsotillstånd runt om i världen. Det visar var det finns sjukdom och vilken typ av sjukdom du finner i olika områden där du befinner dig. Du kan även söka på olika sjukdomar för att finna var den härjar som mest. Förutom att man med SickWeather märker vilka områden som är mest utsatta och för vad, så har de nu en app så att man ännu lättare kan se vilka områden man bör undvika för att slippa bli smittad.
Appen plockar ut sökord ur sociala nätverk, så som "vattkoppor" "bronkit" och har en algoritm som till exempel hjälper till att skilja mellan människors tweets om att ha drabbats av feber eller om det handlar om något som inte har med sjukdom att göra med ändå kan kopplas till samma typ av ord, till exempel kärleksfeber.
Man kan också, med appen, välja att få varningar när den som använder appen närmar sig ett område där många sjuka människor befinner sig. Så om man är riktigt försiktigt med sjukdom kan man med hjälp av denna app hålla sig från områden med smittsamma åkommor och hålla sig frisk längre.