Hälsa / Träning Mat / Dryck
Publicerat: 2024-04-29

Spaning

Unga vill äta mer hållbart

Unga vill äta mer hållbart

När Sveriges unga får uppge vad de tror blir nästa stora trend inom mat kommer hållbar mat i topp. Men priset står just nu i vägen för att ungdomar ska konsumera mer hållbar mat, och unga vill därför att företagen ska ta ett större ansvar. Det visar nya siffror från Ungdomsbarometern.

Ungas intresse för mat har länge legat högt och stabilt bland de intressen Ungdomsbarometern mäter, och årets mätning är inget undantag. För de allra flesta unga är matlagning och måltiden i sig något lustfyllt och glädjefyllt och det består även i år. Likaså intresset för att handla mat står sig stabilt.

I Ungdomsbarometern 2024 får ungdomar svara på frågan om vad som blir nästa stora trend inom mat. De trenderna som då framkommer är: ”Hållbar mat – viljan att hitta tillbaka till den hållbara maten”, ”Fusionkök växer med nya kombinationer” samt ”Rena livsmedel - utan tillsatser med så få ingredienser som möjligt och långt bort från halvfabrikat”.

Fakta från Ungdomsbarometern:

  • Tre av fyra unga (75%) vill leva mer hållbart än de gör idag.
  • Tre av fyra unga (75%) svarar att de tar mer hänsyn till hållbarhet när de har mer pengar att röra sig med.
  • Två av tre (67%) svarar att det som hindrar dem från att leva mer hållbart idag är för högt pris på hållbara produkter.
  • Knappt åtta av tio (78%) tycker att företag och varumärken som riktar sig till unga borde ta större ansvar för hållbarhet.

 

Källa: https://www.mynewsdesk.com/se/krav/pressreleases/unga-vill-aeta-mer-haallbart-kraever-mer-av-foeretagen-3319078

 

Bild: Depositphotos