Uppkopplade glasögon från Vue

Uppkopplade glasögon från Vue

Med Googles ”fiasko” när det gäller lanseringen av smarta glasögon i färskt minne så råder det fortfarande en viss skepticism kring denna typ av produkter. Nu lanserar dock glasögontillverkaren Vue en variant av uppkopplade glasögon som känns klart mer användbara. Till skillnad från Google Glass så saknar Vues glasögon kamera och linserna används inte som skärm. Istället är all teknik inbyggd i bågarna. Fokus ligger på ljud.

Nu kan man skippa hörlurar. Istället kommer ljudet från inbyggda sensorer i bågarna. Tekniken bygger på att bågarna trycker mot skallbenet vilket gör att du kan höra ljudet ”direkt inne i huvudet”. På så sätt kan du både lyssna på musik och få feedback från t ex en träningsapp. Bågarna har även inbyggd mikrofon som gör att du kan ringa eller använda digitala assistenter som Siri. Genom att röra vid bågarna med fingret kan man också styra funktioner på sin mobiltelefon, t ex ta bilder.

Vue har samlat in 2 miljoner dollar via Kickstarter och planerar att börja försäljningen till allmänheten i början av 2018.

Läs mer om glasögonen här: https://www.enjoyvue.com/