Hälsa / Träning
Publicerat: 2023-01-04

Spaning

Uppkopplat hemmalaboratorium för analys av urin

Uppkopplat hemmalaboratorium för analys av urin

Healttech-företaget WITHINGS har utvecklat U-Scan, en plattform för biomarköranalys i hemmet. U-Scan är ett hälsolabb i miniatyr, hygieniskt placerat i toalettstolen och som öppnar upp för att analysera en mängd hälsodata i urinen.  Urinen är med över 3 000 metaboliter ett extraordinärt sätt att mäta och bedöma ens hälsa. Den ger en omedelbar översikt över kroppsbalansen och är integrerad i både övervakning och detektering av en stor mängd hälsoinformation.

Syftet med WITHINGS U-Scan är att tillgängliggöra biomarkörsbedömningar i en trygg och integritetssäker miljö, direkt i hemmet och användarens eget badrum. U-Scan kan bedöma specifika biomarkörer utan behov av extern provtagning eller remsor. Synkronisering med WITHINGS Health Mate-appen ger användaren en mängd praktiska insikter baserade på dagliga avläsningar.

U-Scan lanseras i Europa inledningsvis med två konsumenthälsopatroner och i framtiden planeras flera medicinska versioner att adderas. De två konsumenthälsopatronerna är U-Scan Cycle Sync som ger kvinnor möjlighet att månadsvis följa menstruationscykeln samt U-Scan Nutri Balance, vilken ger användaren en detaljerad metabolisk guide till vätskebalans och näring.

I Europa kommer U-Scan Nutri Balance att analysera specifik vikt, pH, vitamin C och ketonnivåer. Det hjälper människor att följa sitt metabola intag för att optimera sitt dagliga vätskeintag och näringsämnen. Förutom att visa resultat som kolhydratbalans och pH-nivåer, rekommenderar den träningspass, kostförslag och recept för att uppnå fastställda mål.

 

Källa: https://www.withings.com/se/en/u-scan

 

Bild: Press Withings