Hälsa / Träning Teknik / Prylar Värderingar
Publicerat: 2018-08-29

Spaning

Utställning om digital detox

Utställning om digital detox

Stadsbiblioteket Göteborg inviger nu utställningen The Glass Room Experience. Det är en interaktiv utställning om våra digitala liv, dataskydd, integritet, algoritmer, makt och internethälsa.
The Glass Room Experience är en pop up-utställning om våra liv online. Det är en specialversion av originalutställningen The Glass Room som turnerar runt på bland annat bibliotek. Utställningen uppmärksammar och ifrågasätter vårt förhållande till teknik och uppmuntrar besökarna till en omvärdering av sina liv online.
Originalutställningen The Glass Room är en utställning och ett koncept utvecklat av Tactical Tech Collective i Berlin, med stöd av Mozilla. Interaktiva pop-up “tech shops” ger en samhällskritisk upplevelse för besökaren som syftar till att väcka frågor och skapa engagemang inom området digital integritet och säkerhet. Utställningen fokuserar kring data literacy: big data, algoritmer, kryptering, övervakning, dataskydd och internethälsa. Med hjälp av konst, interaktiva skyltar och workshops utforskar utställningen de digitala integritetsfrågorna.
Utställningen invigs på lördag den 1 september kl 12 och finns på Stadsbiblioteket till 28/10.
 
Läs mer: https://theglassroom.org/en/
 
https://www.stadsbiblioteket.nu/invigning-av-utstallningen-the-glass-room-experience/