Kultur / Fritid Media Privatekonomi
Publicerat: 2021-10-12

Spaning

Välgörenhet med hjälp av NFT och VR

Välgörenhet med hjälp av NFT och VR

I augusti förra året drabbades den södra regionen Haiti av en massiv jordbävning vilket resulterade i flera dödsfall och skador tillsammans med allvarliga skador på många skolor i hela regionen. För att hjälpa till att återuppbygga Haiti samarbetar nu organisationen Hope for Haiti och VR-företaget FXG för en live -VR -insamling som heter "Inspiring Hope: An Immersive Virtual Reality Experience in Haiti”. Eventet äger rum den 6 oktober och hoppas på att samla in 50 000 dollar.
Under evenemanget har deltagarna möjlighet att buda på en mängd NFT-konstverk skapade av välkända NFT-artister som Sutu, Mark Saab, Nygilia, RiniiFish med flera. Deltagarna kan också hjälpa till genom att donera pengar. Som gäst kan man interagera och mingla med andra deltagare med hjälp av en anpassningsbar avatar och chatta med artisterna samt medlemmar från Hope for Haiti och FXG. Alla intäkter från NFT-auktionen går direkt till stöd till södra Haiti, inklusive Hope for Haitis School Reconstruction Fund, som hjälper till att återuppbygga skolor som skadades eller förstördes.
Arrangörerna av ”Inspiring Hope: An Immersive Virtual Reality Experience in Haiti” kommer också att lansera en app som heter Haiti VR som deltagarna kommer att kunna få en förhandstitt på under evenemanget. Appen kommer att vara tillgänglig på Oculus App Lab direkt efter evenemanget. Haiti VR är utformat för att ge användaren en uppfattning av hur livet i Haiti var innan jordbävningen.
Live -evenemanget kommer att begränsas till ett litet antal personer. Intresserade måste fylla i en ansökan. Godkännande baseras på en bedömning av deltagarens avsikt att donera till hjälpfonden.
 
Källa: https://vrscout.com/news/nft-artists-come-together-in-vr-to-raise-money-for-haiti
 
Bild: Hope for Haiti