Hem / Boende Media Teknik / Prylar
Publicerat: 2018-10-02

Spaning

Var fjärde hushåll i USA har en smart högtalare

Var fjärde hushåll i USA har en smart högtalare

I USA har de smarta högtalaren fått ett stort genomslag. 24 procent av hushållen uppger nu att man äger en smart högtalare och 40 procent av de hushållen äger flera smarta högtalare. Det visar en studie av Nielsen.
Enligt studien har 62 procent av hushållen med en smart högtalare köpt denna under de senaste sex månaderna. 45 procent planerar dessutom att köpa fler enheter.
Vanligaste användningsområdet är att lyssna på musik (90% gör det), men 68 procent pratar också med röstassistenten för nöjes skull. Andra vanliga användningsområden är söka efter olika typer av information. Noterbart är att rapporten inte uppger hur många som använder högtalarna för shopping.
Högtalarna blir mest använda under helgerna, då genomsnittstiden når upp till 72 minuter per dag. Men det är inte mycket lägre på vardagarna, i genomsnitt används den smarta högtalaren 65 minuter per dag.
 
Läs mer: https://www.nielsen.com/us/en/insights/news/2018/smart-speaking-my-language-despite-their-vast-capabilities-smart-speakers-all-about-the-music.html
Photo by Ben Kolde on Unsplash