Shopping
Publicerat: 2018-11-01

Spaning

Var tredje julklapp kommer att köpas på nätet

Var tredje julklapp kommer att köpas på nätet

Svenskarna uppskattar att de kommer att handla julklappar för cirka 23 miljarder kronor i år, varav drygt 8 miljarder kronor via e-handel. Det innebär att mer än var tredje julklapp (36 procent) kommer att inhandlas via internet i år. Det framgår av PostNords julprognos.
Förra året e-handlade svenska konsumenter julklappar för drygt 7 miljarder. I år spås alltså den siffran öka med 15 procent. Det innebär också att mer än var tredje julklapp, 36 procent, kommer att köpas på nätet i år. Det kan jämföras med till exempel julhandeln 2014, då 24 procent av julklapparna handlades online.
Drygt varannan person (55 procent) anger att de kommer att e-handla julklappar och högst är andelen bland 30-49-åringarna, där nästan 8 av 10 tänker köpa en del av sina julklappar på nätet. I den åldersgruppen säger också 50 procent att de kommer att göra mer än hälften av julklappsinköpen online, och nästan var tionde kommer att handla samtliga sina julklappar online. Böcker är den givna julklappen, följt av kläder och leksaker.
 
Läs mer: https://www.postnord.com/sv/media/pressmeddelanden/postnord-sverige/2018/julhandeln-pa-natet-mot-nya-hojder-mer-an-var-tredje-julklapp-kommer-att-kopas-online/