Kultur / Fritid Värderingar
Publicerat: 2014-10-29

Spaning

Var tredje svensk kommer att fira Halloween

Var tredje svensk kommer att fira Halloween

Det börjar bli hög tid att damma av drakulakostymen. Enligt en ny undersökning från YouGov kommer nämligen var tredje svensk att fira Halloween på ett eller annat sätt. Även barnen kan se fram emot en godisstinn helg då 16% av svenskarna svarar att de kommer att ha godis hemma för barn som går runt och frågar efter bus eller godis. Var tionde kommer att fira lite extra genom att göra egna Halloweenlyktor av pumpor och 8% kommer att gå på Halloweenfest.
Undersökningen visar också att hur vi firar Halloween i Norden skiljer sig åt mellan länderna. I Sverige och Norge har man godis hemma till barn som går på ”bus eller godis” (16% respektive 18%), medan att göra pumpahuvuden är den populäraste Halloweenaktiviteten i Danmark (12%). I Finland är Halloweenfester den mest utbredda Halloweenaktiviten (11%).
Allhelgonahelgen är fortfarande större än Halloween i Sverige med omkring hälften av svenskarna som planerar att fira Allhelgona.
Läs mer här: http://www.mynewsdesk.com/se/yougov_se/pressreleases/http-research-yougov-se-weblog-yougov-var-tredje-svensk-kommer-att-fira-halloween-1075049