Mat / Dryck
Publicerat: 2018-12-13

Spaning

Vegetarisk mat breder ut sig

Vegetarisk mat breder ut sig

En ny undersökning från Coop visar att mer än var tredje måltid i storstäderna vegetarisk. Under november månadvar 34,6 procent av alla måltider i våra storstadsregioner lakto-ovo-vegetariska, enligt Coops matometer som baserar sig på 12 000 måltider. Och det är inte bara i storstadsregionerna trenden sprider sig och är i tillväxt.

Under november månad var enligt samma undersökning 31,4 procent av luncherna och /eller middagarna i Sverige vegetariska. Det är den högsta siffran sedan april i år och en halv procentenhet högre än i november 2017. I absoluta tal handlar det om 26 miljoner fler vegetariska måltider per år.

Våra storstadsregioner är i framkant när det gäller vegetarisk mat med sina 34,6 procent av alla måltider men i övriga svenska stadsområdet är andelen 30,1 procent. I övriga landet ligger andelen på 26,5 procent.

Stockholm toppar listan med 37,8 procent vegetariska måltider, Göteborg är tvåa med 36,9 och Malmö trea med 32,2 procent. Liksom tidigare är det kvinnor som äter mest vegetariskt men åldersmässigt ökar nu vegoindex tydligt bland svenskarna  från 65 års ålder och uppåt.

Källa: http://news.cision.com/se/coop/r/mer-an-var-tredje-maltid-vegetarisk-i-storstaderna,c2698187