Hälsa / Träning Mat / Dryck
Publicerat: 2023-09-05

Spaning

AI-driven personlig mat- och recepttjänst

AI-driven personlig mat- och recepttjänst

Samsung Electronics har utvecklat Samsung Food, en personaliserad, AI-driven mat- och receptplattform. Samsung Food släpps på åtta språk i 104 länder runt om i världen, och kommer att erbjuda allt-i-ett matlagningsupplevelser med mer än 160 000 tillgängliga recept. Den fungerar som en personlig assistent som hjälper användare att upptäcka nya rätter och skapa skräddarsydda måltidsplaner. Tjänsten kommer också hjälpa användarna att styra över sina köksapparater, guida dem genom recept och låta dem dela sina favoritrecept genom sociala medier.

Samsung Food bygger på Samsungs breda utbud av hushållsapparater och mattjänster, genom AI-teknik och big data som används för att erbjuda möjligheter utöver det vanliga. Det blir därmed en matplattform som kan anpassas efter användarens behov och livsstil. För att åstadkomma detta hämtar Samsung Food data från den omfattande databasen Whisk, en receptapp som använder sig av Food AI-teknik och som förvärvades av Samsung 2019.

Samsung Foods utbud av funktioner stödjer användarna varje steg på vägen under måltidsplaneringen och tillagningsprocessen, och sträcker sig över fyra nyckelområden: upptäcka nya personaliserade recept, skräddarsydd måltidsplanering, uppkopplad matlagning och sociala medier.

 

Källa: https://news.samsung.com/se/samsung-presenterar-global-lansering-av-samsung-food-en-ai-driven-personlig-mat-och-recepttjanst

 

Bild: Samsung