Hälsa / Träning Resa
Publicerat: 2019-03-05

Spaning

Volvo Cars begränsar topphastigheten i alla bilar

Volvo Cars begränsar topphastigheten i alla bilar

Volvo Cars kommer att begränsa topphastigheten i alla sina bilar till 180 kilometer i timmen från och med 2020.
Företagets Vision 2020, där ambitionen är att ingen ska dödas eller skadas allvarligt i en ny Volvo år 2020, är en av de mest ambitiösa säkerhetsvisionerna i bilindustrin. Men insikten att enbart teknik inte kommer att vara tillräckligt för att nollvisionen ska kunna nås gör att Volvo Cars nu breddar visionens omfattning till att även inkludera ett fokus på förarens beteende.
Forskning utförd av Volvo Cars har identifierat tre kvarstående säkerhetsfrågor som utgör så kallade ”luckor” i ambitionen att ingen ska skadas allvarligt eller dödas i företagets bilar, och där körning i höga hastigheter har en mycket framträdande roll.
Förutom att införa en begränsning av bilarnas topphastighet undersöker företaget även hur en kombination av smart hastighetsstyrning och geofencing automatiskt skulle kunna begränsa hastigheterna i närheten av skolor och sjukhus i framtiden.
 
Läs mer: https://www.media.volvocars.com/se/sv-se/media/pressreleases/249678/volvo-cars-begransar-topphastigheten-till-180-kmh-i-alla-bilar-for-att-belysa-riskerna-med-korning-i