Resa Teknik / Prylar
Publicerat: 2015-11-20

Spaning

Volvo Cars och Microsoft i samarbete om framtidens bil

Volvo Cars och Microsoft i samarbete om framtidens bil

Volvo Cars ska utveckla nästa generations fordonsteknik tillsammans med Microsoft. De två företagen kommer att med hjälp av Microsoft HoloLens, världens första helt fristående holografiska dator, ta fram nya tjänster för att på så sätt omdefiniera hur kunder möter och utforskar en bil första gången, samt hur köp och försäljning av bilar kan komma att se ut i framtiden.
Enligt företagen gör HoloLens det möjligt att skapa en anpassad upplevelse som kunderna själva kan styra över. Blandad verklighet skulle kunna användas för att välja vilken typ av bil du vill ha – för att utforska färger och fälgar, eller få ökad kunskap om tillgängliga funktioner, tjänster och tillval. HoloLens-teknik kan även frigöra återförsäljare från traditionella försäljningsmiljöer och göra det möjligt för dem att ta med sig en bilkonfigurator till små pop up-butiker, köpcentrum eller stadskärnan, vilket skapar nya säljkanaler och tar bilförsäljningen till en mycket bredare potentiell publik.
Dagens tillkännagivande uppges vara början på ett långsiktigt samarbete mellan Volvo och Microsoft som kommer att omfatta en rad nya tekniker, som alla kommer att påverka bilindustrin. Framtida fokusområden som nämns är autonom körning samt hur information som samlas in från bilar och deras förare kan användas för att förbättra körupplevelsen samt möjligheten att använda prediktiva analyser för att förbättra säkerheten.
Läs mer om samarbetet här: http://blogs.windows.com/devices/2015/11/19/microsoft-hololens-and-volvo-cars-explore-the-future-of-car-buying/