Hälsa / Träning
Publicerat: 2024-09-13

Spaning

AirPods Pro 2 kan användas som hörapparat

AirPods Pro 2 kan användas som hörapparat

Apple har fått godkännande från den amerikanska livsmedels- och läkemedelsmyndigheten (FDA) för att använda AirPods Pro 2 som hörapparater genom en programuppdatering. Detta innebär att Apples premium-hörlurar nu kan fungera som hörapparater utan recept. Godkännandet, som är det första av sitt slag för en över-disk-mjukvarufunktion för hörapparater, gör det möjligt för personer med mild till måttlig hörselnedsättning att använda AirPods Pro 2 som en enkel lösning för hörselhjälp.

FDA:s beslut bygger på ett tidigare initiativ från oktober 2022, som gjorde det möjligt att sälja hörapparater utan recept.  Användare av AirPods Pro 2 kommer att kunna aktivera hörapparatfunktionen via en inställning i iOS 18, där en hörseltest först måste utföras. Denna funktion anpassar olika frekvensnivåer för att förstärka viktiga ljud, såsom människors röster. Funktionen kan även användas genom att ladda upp testresultat från en läkare.

 

Källa: https://www.apple.com/newsroom/2024/09/apple-introduces-airpods-4-and-a-hearing-health-experience-with-airpods-pro-2/

 

Bild: Apple