Arbetsliv Privatekonomi Shopping Teknik / Prylar
Publicerat: 2024-10-15

Spaning

Många svenska positiva till begagnad teknik på jobbet

Många svenska positiva till begagnad teknik på jobbet

En undersökning från Novus, på uppdrag av Avoki och HP, visar att 78 % av svenskarna ser elektronikavfall som den avfallsström som påverkar miljön mest negativt. Och faktum är att majoriteten av svenskarna är beredda att bidra genom att välja begagnade teknikverktyg till arbetsplatsen.

Undersökningen visar också att 72 % av svenskarna är positiva till att använda begagnade gemensamma elektroniska hjälpmedel som digital mötesutrustning och skrivare. Dessutom är 63 % av de tillfrågade positiva till att få en begagnad dator av sin arbetsgivare, och 58 % skulle acceptera en begagnad telefon, förutsatt att enheten är rensad på tidigare data och i gott skick.

Det är stor skillnad i synen på begagnad elektronik mellan könen, exempelvis är 72 % av kvinnorna positiva till att få en begagnad dator jämfört med 56 % av männen. Undersökningen visar också att och yngre personer generellt sett är mer positiva än äldre till att använda begagnad elektronik.

 

Källa: https://www.mynewsdesk.com/se/avoki/pressreleases/72-procent-av-svenskarna-aer-positiva-till-begagnad-teknik-paa-jobbet-3348451

 

Bild: Press avoki