Arbetsliv Hem / Boende Privatekonomi Teknik / Prylar
Publicerat: 2024-10-22

Spaning

Elektrifierings-rapport från IEA

Elektrifierings-rapport från IEA

Energiorganisationen IEA har släppt sin årliga rapport, ” World Energy Outlook”. Rapporten innehåller de största trenderna när det gäller efterfrågan på och utbudet av energi, samt vad de betyder för energitryggheten, utsläppen och den ekonomiska utvecklingen.

Årets prognos kommer mot bakgrund av eskalerande risker i Mellanöstern och ökade geopolitiska spänningar globalt, och utforskar en rad energisäkerhetsfrågor som beslutsfattare står inför när de går vidare med övergången till ren energi. Med ökande investeringar i ren teknik och snabb tillväxt i efterfrågan på el undersöker WEO 2024 hur långt världen har kommit på sin resa mot ett säkrare och mer hållbart energisystem, och vad mer som behöver göras för att nå sina klimatmål.

Rapporten innehåller även en scenarioanalys bestående av tre huvudscenarier för den framtida energimarknaden. För att återspegla dagens osäkerheter kompletteras tre huvudscenarier med känslighetsfall för förnybar energi, elektrisk mobilitet, flytande naturgas och hur värmeböljor, effektivitetspolitik och framväxten av artificiell intelligens kan påverka utsikterna för el.

 

Källa: https://www.iea.org/reports/world-energy-outlook-2024

 

Bild: Screen shot