Mat / Dryck
Publicerat: 2020-11-13

Spaning

1 av 5 kan tänka sig äta insekter

1 av 5 kan tänka sig äta insekter

Statistik från magasinappen Readly visar bland annat att nästan 1 av 5 svenskar kan tänka sig att äta insekter.   Tillsammans med Yougov har Readly därför undersökt hur villiga svenskarna är att äta allt från insekter till 3D-printad mat. Listan toppas av alger, som en av tre svenskar kan tänka sig att testa, följt av labbodlat kött och fisk som en av fyra kan tänka sig, och insekter som nästan en av fem svenskar kan tänka sig att äta.
Undersökningen visar även att det är viktigt för svenskarna att äta miljövänligt och mer än hälften, 62 procent, tycker att det är viktigt att vara medvetna om vad de äter. När det kommer till valet av mat anser 48 procent att lokalproducerat är en av de viktigaste faktorerna, och 20 procent menar att det är viktigt att maten är ekologisk. Fokuset för många av de kreativa futuristiska maträtterna är just att minska klimatavtrycket, vilket kan tala för genrens popularitet.
Topplista – så många av svenskarna kan tänka sig att testa...
Alger (34 %)
Labbodlat kött och fisk (25 %)
Insekter (17 %)
DNA-baserad diet (17 %)
Ätbara vattenflaskor (16 %)
3D-printad mat (11 %)
 
Källa: https://news.cision.com/se/readly/r/1-av-5-kan-tanka-sig-ata-insekter---sa-oppna-ar-svenskarna-for-framtida-mattrender,c3234787
 
Bild: Press Readly