Privatekonomi Resa
Publicerat: 2024-04-19

Spaning

6 av 10 intresserade av semester med husbil eller husvagn

6 av 10 intresserade av semester med husbil eller husvagn

Trots att pandemins effekter har avtagit, förblir intresset för husbilar och husvagnar högt. Nära en av fem (19 %) uppger att de regelbundet använder husbil eller husvagn under semestern, vilket är den högsta siffran som noterats under de tre år som Forsbergs Fritidscenter gjort undersökningen. Totalt sett är det 58 procent som antingen redan använder husbil eller husvagn för sin semester, eller som kan tänka sig att göra det.

Intresset är relativt jämnt fördelat mellan olika åldersgrupper, men störst är det hos dem i åldrarna 30-49 år (63 %) och 50-65 år (62 %). Geografiskt sett sticker Jämtland och Västernorrland (68 %), tillsammans med Dalarna, Gävleborg och Värmland (65 %), ut. Men även län som Jönköping, Kronoberg, Kalmar och Gotland ligger högt (63 %).

Det överlägset vanligaste argumentet till att välja husbil eller husvagn för sin semester är friheten det ger. I årets undersökning var det 84 procent som uppgav detta, vilket matchar förra årets siffra. På andra plats finns möjligheten att delta i olika aktiviteter (45 %), vilket visar en liten minskning. Därefter kommer att det prisvärt, som ökar från 30 till 36 procent.

 

Källa: https://www.mynewsdesk.com/se/forsbergs-fritidscenter/pressreleases/tuffare-tider-faar-fler-att-semestra-med-husbil-och-husvagn-3316948

 

Bild: Forsbergs press