Privatekonomi Shopping
Publicerat: 2018-04-27

Spaning

7 av 10 nöjda med mobila betalningar

7 av 10 nöjda med mobila betalningar

2017 skedde den officiella lanseringen av Samsung Pay i Sverige - den första mobila betaltjänsten med bankers betalkort på den svenska marknaden. Sedan start har det gjorts betalningar på fler än 60 000 unika platser runt om i Sverige.
Och de flesta verkar nöjda. När Samsung frågade användarna uppgav en tredjedel att de använder mobila betaltjänster någon/några gånger i veckan. Vanligast är det att personer i åldrarna 16–29 år använder sig av mobilen för att betala. Av de som valt att använda sig av mobila betaltjänster anger 7 av 10 att de främsta fördelarna är att det är ett enkelt och smidigt sätt att betala på.
Bland de som tvekar till att använda mobilen vid köp i butik handlar det främst om att de tror att det är mindre säkert än att använda fysiska betalkort. Samtidigt är det 53 procent som anser att det är lika säkert eller mer säkert att använda mobilen framför ett traditionellt betalkort.
Läs mer: http://www.samsung.com/se/press/#/pressreleases/marknaden-foer-mobila-betalningar-vaexer-saa-det-knakar-svenskarna-positivt-instaellda-till-mobila-betaltjaenster-2490525