Arbetsliv Teknik / Prylar
Publicerat: 2018-06-13

Spaning

AI ska förenkla byte av bilglas

AI ska förenkla byte av bilglas

Ryds Bilglas planerar att använda AI för att underlätta identifieringen av trasiga vindrutor. Eftersom varje tillverkare och varje bilmodell har många olika varianter av vindrutor är det komplicerat när kunderna ringer in och vill ha hjälp med byte av ruta. Företaget tittar nu på hur man lättare kan identifiera glaset hos våra kunder. Eftersom det är en stor fördel för dem att kunna identifiera dem i ett tidigt skede och man har därför börjat undersöka om bilder kan vara en hjälp.
Tanken är att kunden tar ett foto av sin ruta och skickar till Ryds. Genom bilden kan man identifiera om det till exempel finns en regnsensor, eller om det är något intelligent system i rutan som kräver en annan typ av glas. Målet är att kunna identifiera glaset för att kunna beställa rätt från början från vår leverantör. Tanken är att man ska ta AI till hjälp som känner igen glaset och dess egenskaper. Planen är att lansera en lösning om ca 1 år.
 
https://youtu.be/S9fCwhJml30?feature=oembed" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen="" width="506" height="285" frameborder="0">