Media Teknik / Prylar
Publicerat: 2014-04-03

Spaning

Amazon lanserar egen tv-plattform

Amazon lanserar egen tv-plattform

Amazon lanserar nu Amazon Fire TV – en mediaspelare för $99. Fire TV har kopplingar mot Amazons egna digitala mediabutik – Amazon Prime. Utöver det finns det dock gått om appar för populära streamingtjänster som Netflix, Hulu Plus, ESPN, Plex och många fler. Fire TV är dessutom länkad med molntjänsten Amazon Cloud Drive, och likt Apples Photo Stream går det att komma åt bilder och videoklipp som ligger sparade i molnet. Förutom att se på tv-program och filmer fungerar Fire TV även som spelkonsol.
Då det i grund och botten är Android som används som operativsystem kommer utvecklare med ganska lite möda kunna anpassa sina spel för Fire TV.
Det går att spela på Fire TV med den medföljande fjärrkontrollen, men för de som vill finns en separat spelkontroll att köpa till. Prislappen för den kontrollen är $39 dollar och den ser överlag ut att vara en helt vanlig spelkontroll enligt konstens alla regler. Just fjärrkontrollen är annars speciell då den har stöd för röstsökning. På toppen av fjärrkontrollen sitter en mikrofon, och med en knapptryckning aktiveras den och låter användaren muntligt söka efter innehåll.
Läs mer här:
http://www.amazon.com/dp/B00CX5P8FC/ref=nav_swm_FireTV?pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=nav-sitewide-msg&pf_rd_r=0FFGGMVCB2M3NCGFWHSW&pf_rd_t=4201&pf_rd_p=1769963722&pf_rd_i=navbar-4201#powerful
Amazons reklamfilm: