Ansiktet i fokus hos Apple

Omgärdad av sedvanlig hype och mediacirkus lanserade igår Apple de nya versionerna av iPhone. Då det i år är 10 år sedan den första iPhonen lanserades så har man nu tagit fram en ”jubileumsmodell”, iPhone X. Telefonen som beskrivs som en kombination av hyllning till det som varit och framtiden för mobiltelefoner har en rad intressanta detaljer. I fokus ligger främst skärmen och kameran och vad man kan göra med dessa.

Några av de mest innovativa funktionerna som presenterades var de nya animoji och ansiktsigenkänningen. Både bygger på en ny teknik för att 3d-scanna användarens ansikte. Animoji är en ny typ av emojis som användarens själv kan skapa utifrån sitt ansikte. Förutom att de utseendemässigt liknar användaren så kan man animera dem så att de även rör sig.

En annan intressant nyhet med iPhone X är att man har valt att slopa den relativt nya tekniken med fingeravtrycksinloggning. I samband med att man helt tar bort hemknappen så kommer användaren att låsa upp telefonen med hjälp av sitt ansikte. Något som tidigare varit möjligt med t ex Samsung S8.

Läs mer om den nya telefonen här: https://www.apple.com/se/iphone-x/