Privatekonomi Teknik / Prylar
Publicerat: 2014-09-11

Spaning

Apples betalningslösning

Apples betalningslösning

Apple ger sig nu in på betalningar med Apple Pay. Funktionen kommer att finnas inbyggd i iPhone och blir tillgängliga via en uppdatering av mobiloperativsystemet IOS 8. Tjänsten är inbyggd i båda versionerna av den kommande iPhone 6 som har en antenn för närfältskommunikation, nfc. Tjänsten fungerar även med nya Apple Watch. Apple Pay ska även erbjudas till dem som har en tidigare Iphone-version via en uppdatering av IOS 8. För att bekräfta köpet använder Apple fingeravtrycksläsaren i telefonen.
Apple Pay ska kunna aktiveras genom kreditkortsinformation som lagras i Itunes. Nya kort ska också kunna läggas till tjänsten genom att användaren tar en bild på kortet via kameran i Iphone. Kreditkortsuppgifterna lagras på ett kodat chip på telefonen. Därienom lagras inga uppgifter på Apples servrar och kan därför inte hackas. Apple Pay blir också säkrare än att bära runt en plånbok med kreditkort, eftersom det blir möjligt att använda appen Find My iPhone för att stänga ned kreditkortet på stulna mobiler.
Enligt uppgifter i media planerar Apple att ta ut en avgift från bankerna varje gång en konsument genomför en transaktion. De stora kreditkortsföretagen Mastercard, Visa och American Express uppges redan vara med i betalsamarbetet.
Läs mer här: http://www.apple.com/apple-pay/