Årets träningstrender enligt Friskis & Svettis

Träningskedjan Friskis & Svettis har omvärldsspanat och identifierat de mest intressanta träningstrenderna för 2019. Det genomgående temat är harmoni, funktionella rörelser och att bli riktigt trött. Enligt Friskis & Svettis gäller följande för det kommande året:

• Ytterligheterna växer. Vi tränar mer högintensivt och mer lugnt samtidigt som det högintensiva blir tuffare och det lugna blir ännu lugnare. Hos Friskis ser man att många vill gå på HIT-pass och Yoga-pass.
• Vi vill vara i gymmet. Träning i gymmiljö ökar och vi söker ständigt nya lärdomar och inspiration för att komma vidare med vår träning. Mottot som styr är: “När jag vill, på mitt sätt, med övningar som jag behöver.”
• Sportig träning ökar. Högt tempo och tydliga fysövningar fortsätter att locka. Vi vill simma, cykla och springa. Hos Friskis ser man att styrkebaserade och sportiga pass som Skivstång, Cirkelgym, Cirkelfys och Power hour attraherar allt fler medlemmar.
• Att träna i grupp vänder upp. Efter en tid med totalt fokus på den individuella träningen vill vi nu svettas tillsammans med andra igen; i gruppträningshallen, i gymmet och i spinningsalen. Bland Friskis gruppträningspass är fortfarande Jympa och Spin giganterna.
• Seniorerna – en betydande grupp. Våra äldre motionärer blir fler, äldre och vill ha kvalitativ träning och sociala möten. Gärna varje dag. Hos Friskis ser man att många vill gå på soft-pass och vill ha tränare som hjälper till med gymträningen.
• Mer än träning. Att svettas i all ära men det behövs något mer. En känsla, en story, en upplevelse. Att kombinera träning med upplevelser växer. Hos Friskis ser man att danspass lockar.

Källa: https://www.mynewsdesk.com/se/friskis-och-svettis/pressreleases/traeningstrender-bakom-friskis-nyheter-2019-2826323