Mat / Dryck
Publicerat: 2014-01-12

Spaning

Burritorobot senast ut bland snabbmats-maskiner

Burritorobot senast ut bland snabbmats-maskiner

I framtiden kanske det blir tufft för människor att slå sig in på en annars relativt förlåtande arbetsmarknad: att bereda snabbmat. En mängd olika maskiner för att pressa ned restaurangkostnader och uppnå konsekvent kvalitet på snabbmat har lanserats under året. Nu har teknikens under också äntligen nått burritobranchen, efter att innovationer lanserats för hamburge -, pizza och sushitillredning bland annat.
Burritobox från företaget Box Brands finns ute på marknaden och är tänkt att i första hand placeras på bensinstationer och i små butiker. Den har givetvis touch-screen, vilken även visar reklam samtidigt som din burrito tillreds inuti maskinen.
I hamburgarbranschen finns det omskrivna företaget Momentum Machines sedan tidigare, men där detta företag påstår att man kan uppnå högre kvalitet på hamburgarna (genom de bättre ingredienser man kan köpa om man inte har mänsklig tillagning) så verkar Burritobox snarare handla om att mätta hungriga personer snabbt och smidigt. Just snabbheten är en styrka och säljargument olika snabbmatsmaskintillverkare ofta och gärna framhåller, man kan servera fler kunder snabbare.
Bensinmackskvalitet på käket utlovas emellertid av Burritobox, vilket gör att det spekuleras i att liknande maskiner kommer att göra succé i andra lågkravsmiljöer så som på festivaler fyllda med förfriskade och hungriga besökare.
Burritobox:
http://singularityhub.com/2014/01/11/burritobox-joins-growing-number-of-fast-food-making-robots/
http://www.tastetheburritobox.com/
Övrigt:
http://seattletimes.com/html/opinion/2021864017_livingwageconcolumn21xml.html
http://www.momentummachines.com/