Privatekonomi Shopping
Publicerat: 2019-03-05

Spaning

Det smarta klockarmbandet Tapster

Det smarta klockarmbandet Tapster

Klockföretaget TRIWA och techbolaget Fidesmo lanserar produkten “Tapster” – klockarmbandet där användaren ansluter sitt Mastercard för kontaktlösa betalningar. Stjärnurmakarna blir första återförsäljare av Tapster, som till en början säljs i en begränsad beta-upplaga för konsumenter som vill bli först med att testa produkten.
Med klockarmbandet kan kunden blippa och betala med genom att ansluta sitt Mastercardkort. Det inbyggda NFC-chipet i armbandet, kopplat till Fidesmos plattform, fyller den analoga klockan med kontaktlösa tjänster.
Vid lanseringen är betalningar med Tapster möjliga för kunder med kort utgivna av SEB (undantaget SEB Maestro), Eurocard och de kort som SEB Kort AB ger ut tillsammans med samarbetspartners.
Betalningar via Tapster sker genom Mastercards tokeniseringsteknologi Mastercard Digital Enablement Service (MDES), som garanterar en hög säkerhetsnivå. MDES skapar en digital “token” för varje registrerad enhet, ett unikt nummer – inte det faktiska kortnumret – som är kopplad till den specifika enheten. Denna token kan alltså inte användas av andra enheter.
Från och med fredagen den 8 mars säljs ett begränsat antal Tapsters hos Stjärnurmakarna i Sturegallerian för de som vill ta chansen att vara först ut med att testa produkten. Tapster lanseras till en början i en mindre upplaga.
 
Källa: https://fidesmo.com/home