Mode / Design Shopping
Publicerat: 2019-11-07

Spaning

Digital shopping och fysisk butik i ett

Digital shopping och fysisk butik i ett

Det norska skoföretaget Kastel har öppnat Norges första obemannade skobutik med självbetjäning. I butiken finns varje skomodell i alla storlekar så att kunderna kan prova och hitta rätt sko. Kunden når skorna med hjälp av ett fjärrstyrt lås- och säkerhetssystem och butiken har övervakningskamera. Via en pekskärm från teknikföretaget Touchtech kan kunden beställa skor som skickas hem till dörren.
Kastels grundare Andreas Malo Dyb menar att sastningen är en kompromiss mellan en digital shoppingupplevelse och fysisk butik för en liten aktör på en konkurrensutsatt marknad med växande e-handel.
– Den lösning vi har valt stöder våra återförsäljare och gynnar slutkunden. Vi delar lager med alla våra återförsäljare och därmed har kunden större chans att hitta den önskade skomodellen och storleken. Dessutom slipper vi stora detaljhandelsutrymmen och höga hyror, som rymmer fler spelare i stadens centrum. Det är en win-win situation, säger Andreas Malo Dyb.
Källa: https://www.dagenshandel.se/article/view/685407/har_kan_kunden_sko_sig_helt_pa_egen_hand?ref=newsletter&utm_medium=email&utm_source=newsletter&utm_campaign=daily
Bild: Pressbild.