Privatekonomi Shopping
Publicerat: 2023-03-28

Spaning

Få AI-hjälp med shoppingen hos Klarna

Få AI-hjälp med shoppingen hos Klarna

Som ett av de första varumärkena i världen ingår Klarna i ett samarbete med Open AI och deras omåttligt populära AI-verktyg ChatGPT. Samarbetet ska ge ännu smartare shoppingtips och mer kurerad inspiration. Klarnas plugin gör det möjligt för ChatGPT-användare att be om shoppingtips, få inspiration och personliga rekommendationer. Användarna kommer också att få länkar till rekommenderade produkter från Klarnas egen prisjämförelsetjänst, för att hitta de föreslagna produkterna till bästa möjliga pris.

Hur det fungerar:

  • Konsumenter kan installera Klarnas plugin från ChatGPTs plugin-butik.
  • När den är installerad, kan konsumenterna fråga ChatGPT om shoppingidéer för att få ett kurerat urval av relevanta produkter baserat på förfrågan. ChatGPT väljer automatiskt när pluginen ska användas baserat på konversationen.
  • Konsumenter har möjlighet att ge ytterligare uppmaningar eller begära fler produktrekommendationer.
  • Genom att klicka på produktlänken kan konsumenter navigera till Klarnas prisjämförelseverktyg för att jämföra priser mellan olika varumärken.

Klarnas plugin kommer först att gradvis aktiveras för ChatGPT Plus-prenumeranter i USA och Kanada. Därefter kommer det med tiden att göras tillgängligt för fler ChatGPT-användare i fler regioner.

 

Källa: https://news.cision.com/se/klarna-bank-ab--publ-/r/klarna-lanserar-plugin-med-chatgpt---ska-fornya-shoppingupplevelsen,c3739763

 

Bild: Press Klarna