Mat / Dryck
Publicerat: 2015-01-12

Spaning

Finkrog i förorten

Finkrog i förorten

Nu flyttar finkrogarna ut från innerstan till förorten. Ett exempel är Aloë som under våren öppnas på en villagata i Långbro. Bakom den nya restaurangen står Daniel Höglander och Niclas Jönsson – med förflutet på Esperanto och Lux. Daniel har även tävlat i kocklandslaget och förärats en ­Michelinstjärna. Enligt Höglander så är man ”trött på Stockholmshetsen där alla sneglar nervöst på vad alla andra gör”.
Aloë, som betyder okänt ursprung på latin, valdes delvis därför att ”det ligger fint i munnen”, enligt Daniel Höglander. Men också för att det inte säger något om den gastronomiska inriktningen. Även restaurangens inriktning ska vara lite tvärtemot de senaste trenderna. Enligt grundarna så ska man inte alls satsa på närproducerat och närodlat istället ska råvarorna komma från det land där de är bäst för stunden, oavsett om det innebär andra sidan jord­klotet.
Läs mer här, http://www.dn.se/sthlm/stjarnkock-satsar-i-fororten/