Fyra av tio svenska tonåringar äter specialkost

Fyra av tio svenska tonåringar äter specialkost

Flexitariansk, laktosfri, vegetariansk, vegansk eller glutenfri är de olika typer av specialkost som 40 procent av svenska tonåringar säger bäst beskriver hur de äter. Jämfört med våra grannar i Danmark och Finland är det betydligt fler svenska tonåringar som äter specialkost. Motsvarande siffra i Danmark är 23 procent och 30 procent i Finland. Det visar en nordisk undersökning som Ipsos gjort på uppdrag av Arla.

Undersökningen visar också att många som uppger att de äter en specialkost inte alltid lever efter den. Till exempel uppgav 36 procent av de som beskriver sig som vegetarianer i undersökningen att de hade ätit kyckling senaste veckan. Något som kanske skulle kunna tyda på att det är vanligt att man uppger en kost som man vill identifiera sig med snarare än en kost som man följer strikt.

 

Källa: https://via.tt.se/pressmeddelande/fyra-av-tio-svenska-tonaringar-ater-specialkost?publisherId=3235978&releaseId=3288412

 

Bild: Press Arla