Hälsa / Träning Kultur / Fritid Teknik / Prylar
Publicerat: 2014-01-21

Spaning

Hälso- och spårnings-trenden når även husdjuren

Hälso- och spårnings-trenden når även husdjuren

Efter det stora intresset för att samla in data och ha koll på sitt eget aktiva liv, med hjälp av appar som till exempel Runkeeper och smarta klockor, kommer nu turen till sällskapsdjuren. Med elektroniska hjälpmedel kan man följa och påverka sitt husdjurs fysiska aktivitet.
I mars lanseras Petbit, som är en spårningsenhet för husdjur, vilken kan kopplas till användarens mobiltelefon. På så sätt kan man hålla koll på sitt sällskapsdjurs aktivitet 24 timmar om dygnet, även när man inte är där. Användaren kan t ex se om husdjuret har en lugn dag eller är aktiv. Det går också att samla poäng och dela sitt husdjurs prestationer med sina vänner. Petbits app för iPhone och Android kan ge detaljerad statistik om husdjurets dagliga aktivitet med hjälp av rörelsedetektor, och temperatur- och ljussensorer.
På tractive.com går det även att köpa GPS Pet tracking device för att kunna spåra husdjur och Pet Remote som hjälper ägaren att träna sin hund på distans. Genom att använda Pet Remotes iPhone-app går det att skicka signaler till en vibrerande enhet på hunden som då spelar upp en akustisk signal för att ge kommandon för att aktivera hunden.
Läs mer på: www.tractive.com