Hälsa / Träning
Publicerat: 2020-01-10

Spaning

Hjärngym lanseras i Fältöversten

Hjärngym lanseras i Fältöversten

Nu startar Fältan Braincamp. Här kommer Fältöverstens besökare att kunna testa Mendi, ett verktyg som bland annat används för att träna upp koncentrationsförmågan samt förbättra minnet. Tekniken som ligger till grund för verktyget används av exempelvis NASA. I och med samarbetet med Mendi blir Fältöversten först i världen med att erbjuda tekniken för allmänheten. Mendi lanseras globalt under våren.
Rent konkret funkar Mendi som ett digitalt pannband som användaren fäster på huvudet, pannbandet kopplas sedan till ett träningsspel i Mendis app. Medan användaren spelar mäts hjärnaktiviteten via sensorer.
Tekniken som Mendi bygger på kallas neurofeedback. Neurofeedback-träning har visat sig kunna påverka en rad olika egenskaper som bland annat koncentrationsförmåga och impulskontroll. Andra fördelar är förbättrat minne, minskad stress och mer kvalitativ sömn. Neurofeedback används även i syfte att behandla exempelvis migrän.
Fältan Braincamp kommer att ligga mitt i Fältöversten och under tiden som gymmet har öppet kan besökare även ta del av kostnadsfria löppass och föreläsningar om fysisk och mental träning tillsammans med Runacademy.
 
Läs mer på: faltoversten.se/faltanbraincamp/
Foto: Press Fältöversten