Teknik / Prylar
Publicerat: 2018-02-07

Spaning

Intels nya smarta glasögon - Vaunt

Intels nya smarta glasögon - Vaunt

IT-företaget Intel har nu för första gången visat upp sina smarta glasögon. Ett par smart glasögon som faktiskt ser ut som – glasögon. Intels produkt har fått namnet Vaunt och man verkar ha gjort allt för att de inte ska gå i samma fälla som föregångare som Google Glass.
Glasögonen väger bara 50 gram. Informationen som projiceras på rakt in i ögat kommer från en laserstråle som genererar en monokrom bild på 400 x 150 pixlar. Tekniken gör att endast den som har på sig glasögonen ser informationen. Man har även gjort så att bilden inte projiceras direkt i synfältet utan användaren måste snegla lite neråt för att se den. Det gör att den inte ska vara i vägen och irritera till exempel när man pratar med en annan person.
Glasögonen har en egen processor, kompass och accelerometer men kopplas även till en smartphone via bluetooth. Intel kommer att släppa ett utvecklarkit för Vaunt inom kort. Glasögonen befinner sig fortfarande på ett tidigt utvecklingsstadium och den slutgiltiga designen och funktionaliteten är långt ifrån bestämd.
Läs mer: https://www.theverge.com/2018/2/5/16966530/intel-vaunt-smart-glasses-announced-ar-video