Privatekonomi Shopping
Publicerat: 2022-11-14

Spaning

Klarna lanserar prisjämförelse-tjänst

Klarna lanserar prisjämförelse-tjänst

Klarna lanserar ett nytt sök- och jämförelseverktyg i sin app i Sverige, Danmark och Storbritannien. Verktyget jämför tusentals onlinebutiker och hjälper konsumenter att hitta produkterna de söker till det bästa priset. Dessutom ges möjligheten att kunna filtrera sökningar efter färg, storlek, betyg, lagerstatus och leveransalternativ så att konsumenter slipper leta igenom miljoner oorganiserade träffar hos andra sökmotorer. Tjänsten blir en viktig del i Klarnas affärsmodell och bygger på fjolårets uppköp av PriceRunner.

Genom att jämföra tusentals onlinebutiker sorterar verktyget resultaten i prisordning och hjälper på så sätt konsumenter att snabbt hitta de bästa erbjudandena. Samtidigt kan konsumenter ta del av prisutvecklingen för produkten, vilket ger information om när det bästa tillfället är att köpa. Verktyget blir en integrerad del av Klarna-appen, varigenom konsumenter visas relevant information inför ett köpbeslut - såsom produktomdömen eller om andra onlinebutiker erbjuder bättre priser. Sök- och jämförelseverktyget lanserades i USA förra månaden och blir nu alltså även tillgängligt i Klarna-appen i Sverige, Danmark och Storbritannien.

 

Källa: https://www.klarna.com/international/press/klarna-lanserar-prisjamforelsetjanst-i-sverige-danmark-och-storbritannien-ska-hjalpa-konsumenter-att-shoppa-smartare/

 

Bild: Klarna