Privatekonomi
Publicerat: 2022-04-27

Spaning

Kryptobaserat betalkort

Kryptobaserat betalkort

Finansföretaget Nexo lanserar nu tillsammans med Mastercard ett kryptostött betalkort. Det så kallade Nexo-kortet uppges vara världens första "kryptostödda" betalkort. Användare kan ha ett fysiskt Nexo-kort eller ett virtuellt kort som aktiveras genom att länka det till antingen ett Apple Pay- eller Google Pay-konto. Kortet kan användas för att betala för varor precis som ett vanligt kreditkort, med skillnaden att här användaren tillgängliga kryptovaluta säkerhet. Det kommer att accepteras överallt där Mastercard finns.
Det finns inga månatliga, årliga eller inaktivitetsavgifter kopplade till kortet, och uttag från bankomat är gratis. Användaren betalar en ränta för krediten, men räntan bestäms av Nexos "lojalitetsnivå". Dessutom krävs ingen minsta månadsbetalning, och återbetalning av användarens saldo görs via Nexo-appen och med den kryptovaluta man har tillgänglig, oavsett om det är Bitcoin, Ethereum, Tether, Dai eller annan valuta som stöds. Alla transaktioner på kortet tjänar upp till 2 % i kryptobelöningar som betalas ut i antingen Nexo eller BTC. Detta är kopplat till användarens lojalitetsnivå vilket det finns fyra av: Base, Silver, Gold och Platinum. Vilken nivå man hamnar i beror på hur många Nexo-tokens man har på sitt konto.
 
Källa: hhttps://nexo.io/media-center/nexo-launches-first-card-backed-by-a-crypto-credit-line-with-mastercard-and-dipocket
 
Bild: Press Nexo