Mat / Dryck Värderingar
Publicerat: 2023-09-28

Spaning

McDonalds betalar för att man slänger skräp på rätt ställe

McDonalds betalar för att man slänger skräp på rätt ställe

McDonald’s släpper ett nytt AI-byggt verktyg med en inbyggd morotslogik som innebär att gäster blir belönade när de slänger sitt skräp på rätt ställe. I år lanserade McDonald’s sin nollvision mot nedskräpning som innebär att inga av restaurangkedjans förpackningar ska återfinnas i naturen. Detta mål vilar på insikten att det krävs en beteendeförändring för att få bukt på problemet, och att endast informationsspridning inte räcker för att få till långsiktig förändring. McDonald’s har tagit fram en ny funktion i appen där gäster belönas om de scannar förpackningen med hjälp av telefonens kamerafunktionen när de slänger den i en papperskorg.

Det nya verktyget har tagits fram tillsammans med mjukvaruutvecklaren Umain. Tekniken bygger på att Umain tränat upp verktyget med hjälp av AI som nu kan känna igen alla McDonald’s förpackningar samt alla typer av papperskorgar som finns runtom i landet. Som gäst använder man verktyget genom att öppna kameran i appen och att med hjälp av kamerafunktionen skanna förpackningen när den slängs i en soptunna. I gengäld får man belöningar i form av deals, och man kommer också kunna delta i tävlingar.

 

Källa: https://news.cision.com/se/mcdonald-s-sverige/r/mcdonald-s-nya-morotslogik-ska-forandra-nedskrapningsbeteende,c3842227

 

Bild: McDonalds Press